ЕПА/БГНЕСГърция ще въведе по-строги мерки за хора, които не са ваксинирани

...
ЕПА/БГНЕСГърция ще въведе по-строги мерки за хора, които не са ваксинирани
Коментари Харесай

Нови мерки в съседна Гърция за неваксинираните

ЕПА/БГНЕСГърция ще вкара по-строги ограничения за хора, които не са имунизирани против COVID-19. На неимунизираните поданици ще бъде неразрешено да посещават кина, музеи и фитнес зали, заяви гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис. Новите правила ще влязат в действие на 22 ноември.

Според новите правила на страната неимунизираните хора вече няма да могат да посещават затворени публични места, даже в случай че се даде негативен резултат от PCR тест за ковид. В момента на хората без ваксина е неразрешено да посещават единствено заведения за публично хранене.

В телевизионно предаване Мицотакис съобщи, че планът на държавното управление му е " да има по-добра Коледа тази година от предходната ".

Мицотакис посочи, че на неимунизираните членове на църквата е позволено да показват негативен резултат от теста за COVID-19.

Освен това валидността на документа за имунизирани поданици над 60 години ще бъде понижена на седем месеца. След приключването на този период те ще имат един месец, с цел да получат бустерна ваксина против COVID-19.

Гърция ще ускори контрола върху спазването на ограниченията за ограничение на разпространяването на ковид.

Според статистическия уебсайт Worldometer, през октомври заболеваемостта от ковид, откриван на дневна база в Гърция, се е нараснала интензивно. В началото на ноември страната записва рекордно на ден нарастване на случаите на COVID-19 - 8,6 хиляди инфектирани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР